Forside Herlev byråd kalder på forandring Blå bog Effektiviseringer på rådhuset Ejendomsskatterne er alt for høje Herlev Kommune som privat virksomhed Letbanen i Herlev Kommune Bedre folkeskoler i Herlev Kommune Et bedre sunhedsvæsen i regionen Ingen valutaspekulation i kommunen Kontakt Giv en hånd med Franyó TV
Lars Franyó - Gør en forskel
Derfor er jeg din by- og regionsrådskandidat
- Fordi det gør en forskel hvordan du sætter dit kryds.
Følg mig på facebook

Ejendomsskatterne er alt for høje


Ejendomsskatterne er igennem de seneste år steget jævnt. Alene grundskylden er i Herlev Kommune på 24,3 promille. Det er mere end 50 % højere end lovens mindstekrav på 16 promille.

Mange husejere – og ejere af ejerlejligheder – vil derfor i de kommende år komme til at væsentligt mere i såvel ejendomsværdiskat som grundskyld.

Samtidig har et enigt byråd (A, C, F, O og V) besluttet at lade den samlede grundskyld stige med 10,3% i 2014 i forhold til 2012!

Grundskylden stiger i de kommende år fordi kommunen prøver at indhente efterslæbet fra årene under boligboblen, hvor ejendomsværdierne steg, men hvor det tidligere skattestop begrænsede hvor meget skatten af de beregnede grundværdier måtte stige.

Som det eneste parti i Herlev stiller Liberal Alliance krav om at grundskyldspromillen skal nedsættes til minimumskravet på 16 promille – ligesom Liberal Alliance landspolitisk er det eneste parti, der stiller krav om at ejendomsværdiskatten bliver afskaffet. Alt andet vil være skattestigninger ind ad bagdøren.